Consultanta detasare Uniunea Europeana

Slide
Consultanta pentru
angajatori UE

Compania XBT Trading isi valorifica intreaga expertiza profesionala prin posibilitatea intocmirii tuturor formularelor necesare angajatorilor romani pentru formalitatile de transfer si detasare.
suna pentru detalii
Slide
Specialisti in
domeniu

Compania XBT Trading detine atat echipa de specialisti, cat si intreaga expertiza profesionala necesara si conexiunile profesionale utile
cere oferta

Dinamica pietei fortei de munca, in contextul schimbarilor care s-au produs si continua sa se produca in permanenta la nivel european, impun si companiilor din Romania adaptarea la noile posibilitati care confera mobilitate sporita angajatilor si solicita angajatorilor intocmirea unei documentatii complexe si mereu actuale, care sa le ingaduie muncitorilor din Romania care activeaza pe pietele externe de munca sa beneficieze de toate conditiile legale de care orice angajat din Europa se bucura.

Din acest motiv, pentru a raspunde nevoilor angajatorilor si pentru a veni, deopotriva, in intampinarea cerintelor angajatilor, un numar de companii specializate in intermedierea de contracte, avize si documente de munca si-au pus serviciile la dispozitia clientilor interesati.

Printre acestea se numara si compania XBT Trading, al carei management riguros si profesionist este orientat in directia asigurarii celor mai prompte servicii in domeniu, la standarde de calitate ireprosabile.

Oricare ar fi necesarul Dumneavoastra de documente legale, compania XBT Trading are solutia potrivita si aceasta in cel mai scurt interval cu putinta, astfel incat sa economiseasca timpul si resursele Dumneavoastra!

De ce este important sa apelati la serviciile unor profesionisti in domeniu?

Legislatia care normeaza desfasurarea activitatilor pe piata europeana a fortei de munca este extrem de complexa si este supusa adesea unor modificari si actualizari necesare si impuse de evolutia dinamica a economiei.

Ajutorul unor profesionisti in domeniu devine o necesitate!

Compania XBT Trading detine atat echipa de specialisti, cat si intreaga expertiza profesionala necesara si conexiunile profesionale utile pentru a intocmi in cel mai scurt timp posibil intreaga documentatie de care aveti nevoie pentru a va desfasura activitatea pe coordonate perfect legale in orice stat european!

Pentru angajatorii care isi desfasoara deja activitatea in domeniul transferului de forta de munca pe pietele europene nu reprezinta un secret faptul ca munca desfasurata in orice stat al Uniunii Europene impune plata taxelor si contributiilor prevazute de legislatia statului respectiv, in cuantumurile stabilite!

Abaterile de la aceasta regula sunt extrem de putine, dar ele sunt cunoscute pana in cel mai mic detaliu doar profesionistilor in domeniu.

Compania XBT Trading isi valorifica intreaga expertiza profesionala prin posibilitatea intocmirii tuturor formularelor necesare angajatorilor romani pentru formalitatile de transfer si detasare.

In plus, specialistii care lucreaza in cadrul XBT Trading cunosc toate detaliile legate de eventualele exceptii de la specificatiile in vigoare si va pot oferi in permanenta solutiile cele mai adecvate nevoilor Dumneavoastra si situatiei in care firma Dumneavoastra se gaseste in fiecare moment in parte!

Care sunt exceptiile prevazute de lege?

Fara indoiala ca toti aceia care isi desfasoara activitatea in domeniu stiu despre schimbarile care au avut loc in legislatia europeana referitoare la detasarea muncitorilor pe teritoriul Uniunii Europene incepand cu a doua jumatate a anului 2010.

Din acel moment, formularele E 101, care reglementau detasarea muncitorilor pe teritoriul UE, au fost inlocuite de cele de tip A1.

Vechile formulare E 101 emise pana la jumatatea lui 2010 au ramas, insa, valabile, producandu-si efectele pana la data expirarii lor.

Formularele de tip A1 normeaza extrem de riguros cadrul care permite utilizarea muncitorilor transfrontalieri, introducand unele limitari suplimentare in ceea ce priveste cross-board-ul.

Care sunt exceptiile prevazute de legislatia europeana in ce priveste plata taxelor in si la cuantumurile din statul de resedinta pentru muncitorii detasati?

Specialistii care activeaza in cadrul companiei XBT Trading cunosc deja raspunsul la intrebarea Dumneavoastra!

Detasarea angajatilor in state apartinand Uniunii Europene


Ei bine, pentru angajatii unei firme cu sediul intr-un stat membru care isi detaseaza angajatii in baza unui contract comercial cu un partener dintr-un alt stat membru, pe teritoriul acestuia din urma, exista trei exceptii care permit plata taxelor in si la cuantumurile din statul de resedinta:

– posesorii formularului portabil A1

– muncitorii transfrontalieri (cross-border)

– muncitorii implicati in montajul unor piese/utilaje si alte activitati de acest gen – cu conditia ca perioada de montaj sa nu depaseasca 8 zile.

Orice alta solutie posibila, chiar daca pare salvatoare pentru nevoile Dumneavoastra si chiar daca este extrem de ingenioasa, furnizandu-va impresia ca reprezinta o posibilitate pentru plata unor obligatii sociale aferente salariului minim pe economie din Romania, nu reprezinta o solutie!

Mai mult decat atat!

In situatia in care nu veti apela la ajutorul unor profesionisti in domeniu, va expuneti riscului de a intra sub incidenta legii, riscand invinuiri de utilizare de munca ilegala (asa cum este, spre exemplu, cazul Olandei, unde sunt prevazute sanctiuni legale extrem de severe!) sau de exploatare si trafic de persoane!

Ce trebuie sa faca si ce conditii trebuie sa indeplineasca o  firma din Romania care solicita formularul portabil A1?

Formularul portabil A1 (vechiul formular E101) se poate obtine in conditii aproape similare vechiului formular E 101.

Firma din Romania care solicita pentru angajatii sai eliberarea formularului A1 trebuie sa dovedeasca faptul ca are activitate  in tara.

De asemenea, firma angajatoare trebuie sa isi asume o serie de obligatii si sa respecte conditiile impuse de statul in care va detasa angajatul respectiv.

Reglementarile privind detasarea muncitorilor in alt stat membru UE nu inlatura reglementarile fiscale la nivel european, pe care, daca nu le respectati, cu sau fara formular A1, puteti fi obligati sa achitati taxe in statul de detasare!

Aveti nevoie de ajutor?

Contactati-ne pentru a obtine consultanta de la unii dintre profesionistii XBT Trading.

“Gasiti la XBT Trading experienta domeniilor de activitate pe care oferta noastra de servicii le acopera, precum si un partener de incredere”

Adrian CRET
CEO, XBT Trading

Solicitati o cotatie de pret pentru consultanta si intermediere sau sunati la (+4) 0374063344